Fleetmanagement hoeft geen geld te kosten

Ontdek de Verborgen Kosten van Fleetmanagement

Diepgaande specialistische kennis van de markt niet voorhanden?

Zijn de lopende contracten van uw wagenpark nog gunstig? Zijn andere leasevormen interessanter geworden door veranderende wetgeving? Slechts twee voorbeelden van vragen die horen bij wagenparkbeheer, in het bijzonder voor middelgrote wagenparken van 100 auto’s of meer.

Bij dergelijk grote wagenparken spelen complexiteit en beheersbaarheid significante rollen die dikwijls leiden tot onnodige kosten. Fleet Support maakt graag inzichtelijk wat de meest voorkomende verborgen kosten van fleet management zijn, dankzij diepgaande specialistische kennis van de markt en praktijkervaringen in het beheer van zo’n 60.000 leasecontracten. De whitepaper geeft u de informatie die u in staat stelt eenvoudiger een besparingspotentieel te definiëren en onnodige kosten uit te sluiten. Dat is hoe we helpen de business te bewegen.

Whitepaper: besparen op fleetmanagement

Oorzaken van onnodige kosten

Kennis en tijd

Tekort aan tijd, kennis en ervaring op zeer specifieke onderwerpen zoals samenstelling leasetarieven, controle op contractaanpassingen, juistheid van premie en verzekeringen.

Vergelijking

Gebrek aan voldoende vergelijkingsmateriaal van contractuele voorwaarden.

Ingewikkelde materie

Hoge complexiteit van leasecontracten die prijstransparantie niet ten goede komt.

Wat u leest in de whitepaper

De Verborgen Kosten van Fleetmanagement
In de whitepaper geheel gewijd aan de verborgen (of zelfs vergeten) kosten van fleetmanagement leest u onder andere de samenstelling van leasecontracten, over lagere bijtelling voor de medewerker en meer. We ontsluiten graag de inzichten die we op basis van onze jarenlange dienstverlening hebben verzameld. Met die informatie bent u in beter in staat in te schatten of en hoe het beheer dat onder uw verantwoordelijkheid valt tegen lagere kosten kan gebeuren.

Oplossingen voor het reduceren van kosten
Bijvoorbeeld verbeterde factuurcontrole. Wist u dat ongeveer 3% van de gefactureerde bedragen niet volledig is of juist is? Dat kan veel geld kosten. Bij gebrek aan een fulltime controller kunnen deze onterechte facturen ongezien betaald worden, zelfs jarenlang. Controles op rechtmatigheid en juistheid helpen om die onnodige kosten uit te sluiten. Automatisering en een goed ingericht proces drukken die 3% omlaag, wat al snel tienduizenden euro’s per jaar bespaart.

Reduceren kosten fleetmanagement
Deloitte

Best practice

Aanzienlijke besparing Deloitte

“Fleet Support heeft een win-win-win situatie weten te creëren: voor Deloitte lagere wagenparkkosten, voor de medewerker een lagere bijtelling en een nieuwe aantrekkelijke auto en voor het milieu een substantiële reductie van de CO2 uitstoot. Fleet Support bespaart 4% op onze kosten wat een aanzienlijk bedrag vertegenwoordigt”.

Harry Vlaardingerbroek, Senior Manager, Deloitte

Aanzienlijke besparing Deloitte

Interessant wanneer u:

inzicht wilt krijgen in de samenstelling van leasetarieven.

twijfelt over afspraken over onderdelen van het leasetarief.

contractaanpassingen lastig te beoordelen vindt.

uitdagingen ziet om te elektrificeren.

ziet dat wagenparkbeheer een deeltaak is of bij meerdere mensen ligt.

vraagstukken heeft over rechtmatigheid en juistheid van facturen.

merkt dat beheerprocessen al lange tijd niet veranderd zijn.

Whitepaper besparen fleetmanagement

Vul onderstaande gegevens in en ontvang de whitepaper in uw mail

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.